Lavanda Prahoveana

Din pasiune pentru frumos!

La iarba verde sub protectia uleiului de lavanda

La iarba verde sub protectia uleiului de lavanda

La iarba verde sub protectia uleiului de lavanda

De fiecare data cand mergeti in natura pregatiti un ulei aromat cu 6-10 picături de ulei esenţial de lavanda în 30 ml de ulei presat la rece si aplicati in strat foarte subtire  pe maini si picioare. Desi acesta va fi absorbit destul de rapid de piele, mirosul va ramane si va reusi sa alunge insectele. Se poate re-aplica o data la 4 ore , astfel ne putem proteja împotriva muşcăturilor de căpuşe, purici sau tantari. Daca mergem cu cortul putem pune 5-8 picături ulei esential de lavanda în sacul de dormit sau pe pătură.

Lavanda poate fi folosită cu succes şi pentru protejarea câinilor sau pisicilor. Astfel, un amestec de 10-12 picături de ulei esenţial de lavandă în 30 ml de ulei vegetal, aplicat cu peria pe blana animalului nu numai că o lasă lucioasă şi moale, dar îl şi protejează de căpuşe, purici, păduchi, muşte sau diversi acarieni.

Daca te grabesti, cateva picaturi la baza cozii si pe gatul animalului au acelasi efect ca eucaliptul din zgărzile antipurici ce se comercializează, însă nu e la fel de iritant pentru ochii animalului.

Daca nu ai reusit sa previi si capusa s-a instalat in piele se imbiba un betisor de urechi cu ulei esential de lavanda,se unge capusa si pielea in jurul ei cu ulei de lavanda din belsug, se poate chiar picura ULEI DE LAVANDA direct pe capusa daca nu este langa ochi. Capusa va muri in maxim 30 min si va cadea singura.

Daca ai fost deja intepat de insecte, uleiul de lavanda va reduce iritatia si durerea asociata datorita proprietatilor anti- inflamatori.

Rezervati-va timp si pentru urmatoarele articole pentru ca avem o gramada de leacuri pentru alinarea atat fizica cat si psihica/ emotionala in diverse probleme.